Cantifix worked with Dust Architecture and PVA Developments on this townhouse in Clapham, designing and installing a glass enclosure that extends out from the kitchen at the rear of the property. Access to the garden is provided by a set of minimally framed SkyFrame doors, which glide open across the fixed glass. The doors meet at the corner of the enclosure, and open without any supporting post – allowing an unbroken view, and a seamless transition from inside to out.

The bottom framing of the doors is concealed below the finished floor, and above the doors is a set of vertical glazed panels – back painted to hide the top of the doors. This allows for an elegant, completely glazed appearance – and gives the structure a feeling of lightness.

Alongside is a second glass enclosure, which includes a structurally glazed roof of over 6 metres in length. This roof runs along the length of the room to meet an angled panel of vertical glazing – drawing in plenty of natural light, and opening up the entire back of the house.